Caffè Vergnano

Η Ιστορία

Ο Ιταλικός καφές με τη μεγαλύτερη ιστορία, από το 1882!

Ο Caffè Vergnano,υπό τη διεύθυνση της οικογένειας Vergnano εδώ και τέσσερις γενιές, κοιτάζει προς το μέλλον με επίκεντρο τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την ποιότητα.

Μια Ιταλική επιτυχία

Μια εταιρεία με πολύ μακρά και μεγάλη ιστορία, η εταιρεία Caffè Vergnano ιδρύθηκε το 1882. Αρχικά είχε τη μορφή παντοπωλείου, με έδρα το Chieri, μια μικρή πόλη στους πρόποδες του Τορίνο. Ιδρυτής της, ο Domenico Vergnano, παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη.

Αληθινό πάθος

Η αληθινή κλίση της οικογένειας Vergnano ήταν σύντομα πολύ σαφής : μέσα σε λίγα χρόνια, το μικρό κατάστημα έγινε ο ειδικός σε όλα τα μυστικά του καφέ, την παρασκευή και την πώληση. Η παραγωγή αυξήθηκε γρήγορα και οι πρώτες τρεις ιταλικές αποθήκες άνοιξαν στο Τορίνο, στην Άλμπα και στο Chieri. Αλλά το πραγματικό άλμα συνέβη στη δεκαετία του 1930 και ήταν το αποτέλεσμα μιας θαρραλέας επιλογής: την αγορά μιας φυτείας παραγωγής καφέ στην Κένυα.

Από ένα μικρό μαγαζί… σε μια εταιρεία. Υπό τη διαχείριση της επόμενης γενιάς, Carlo και Franco Vergnano, η εταιρεία επεκτείνεται.

Caffè Vergnano

Για 140 χρόνια, από γενιά σε γενιά να προσφέρει τον αυθεντικό Ιταλικό espresso σε όλο τον κόσμο, τώρα κσι την Ελλάδα

Παγκόσμια ανάπτυξη

Η εταιρεία με στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον, με ηρεμία, στέκεται ισχυρή, στο ιδιόκτητο εργοστάσιο 13.500 τετραγωνικών με 18 αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής. Κατέχει την έκτη θέση στην Ιταλικά αγορά λιανικής, με παρουσία σε 19 περιφέρειες της Ιταλίας με πάνω από 4.500 πελάτες HORECA, και περισσότερα από 70 καφέ σε 19 χώρες σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, εξάγει με επιτυχία σε περισσότερες από 80 χώρες.

Ποιότητα Παραγωγής

Ο καφές μας: το τέλειο μείγμα παράδοσης και καινοτομίας
Η ανώτερη ποιότητα των μειγμάτων Vergnano γεννιέται μέσα από μία μοναδική διαδικασία, από το αρχικό στάδιο της επιλογής των πρώτων υλών έως και την τελική παραγωγή.

Η προσεκτική επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών
Ο Caffè Vergnano παραμένει πιστός στις καλύτερες παραδόσεις, ενώ, την ίδια στιγμή, είναι μία από τις πιο δυναμικές και πρωτοποριακές εταιρίες παραγωγής.

Αργό, παραδοσιακό ψήσιμο
Το ψήσιμο, είναι η πιο εκλεπτυσμένη στιγμή της διαδικασίας παρασκευής καφέ, μιας και η γεύση και το άρωμα του εξαρτάται από το ακριβές επίπεδο ψησίματος. Αυτό το επίπεδο διατηρείται μέχρι και σήμερα από τον Caffè Vergnano, τηρώντας τις παραδοσιακές μεθόδους.

Από ένταση σε ένταση

Το 1981, τα αδέρφια άνοιξαν το πρώτο τους Costa Coffee κατάστημα στον δρόμο Vauxhall Bridge.
Ήταν σε αυτό το καινοτόμο κατάστημα που τα αδέρφια έγιναν οι πρώτοι που πουλούσαν τον καφέ στο Λονδίνο σε πορσελάνινες κούπες Espresso και Cappuccino ώστε οι πελάτες τους να μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία του καφέ στα καλύτερά της.
Σύντομα άρχισαν να ανοίγουν καταστήματα σε πολλές διάσημες τοποθεσίες στο Λονδίνο και να γίνονται προορισμός για τους ευκατάστατους Λονδρέζους.

Πολιτική περιβάλλοντος

Από το 1999, ο Caffè Vergnano δρα σύμφωνα με τις νέες Παγκόσμιες Περιβαλλοντικές Πολιτικές, διότι η βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος συνεπάγεται βελτίωση της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής.

Λειτουργούν σε ουσιαστική εναρμόνιση με τους τρέχοντες και προαιρετικούς κανονισμούς σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια του προϊόντος.

2022

Συνεργασία με Coca Cola

Μία στρατηγική συνεργασία με την Coca-Cola HBC υπογράφεται, η οποία δυναμώνει την παρουσία του Caffè Vergnano στο εξωτερικό και επιταχύνει την διεθνή στρατηγική ανάπτυξης.

Παγκόσμιο Αποτύπωμα

Παρουσία σε πάνω από 90 χώρες ανά τον κόσμο. Πάνω από 150 εμβληματικά καταστήματα παγκοσμίως.

Δέσμευση προς το Περιβάλλον

Μείωση αποβλήτων-100% κομποστοποιήσιμες κάψουλες espresso

Η καινοτομία-R-PET συσκευασιών για το κανάλι του HORECA, λανσαρίστηκε το 2020, χρησιμοποιώντας 50% ανακυκλωμένοP ET

Ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας –Η Το 2019 ιδρύθηκε η πρωτοβουλία «Women in Coffee»για τη συγκέντρωση χρημάτων με στόχο την υποστήριξη της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας

Συνεργασία με τις σημαντικότερες διεθνείς πιστοποιήσεις και κανονισμούς

Σήμερα: Η ιστορία συνεχίζεται

Κάθε μέρα κοιτάμε στο μέλλον χωρίς να ξεχνάμε από που ξεκίνησαν όλα: να διαδώσουμε, προωθήσουμε και αναπτύξουμε την κουλτούρα του καφέ